Ilmainen toimitus kaikille 75 € ylittäville tilauksille – tätä pienemmille toimitus 4,90 €

Mitä MSM on?

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on luonnollisesti esiintyvä rikkiyhdiste, jota löytyy sekä ihmisen ja eläinten kehosta että monista ruuista ja juomista, kuten esim. kahvista, teestä, maidosta ja vihreistä vihanneksista. Se on puhdistetussa kemiallisessa muodossa hajuton, valkoinen ja veteen liukeneva pulveri. MSM on yksi kaikkein vähiten myrkyllisimmistä yhdisteistä ja on myrkyllisyydessään verrattavissa veteen.

MSM on myös verrattavissa DMSO:n, joka on ainutlaatuinen lääkärien käyttämä terapeuttinen yhdiste. DMSO:ta käytetään kaikkialla maailmassa tuskallisista kipu- ja tulehdustiloista kärsivien potilaiden hoitoon. MSM:llä on monta DMSO:n ominaisuutta, mutta MSM:llä ei ole sen epämiellyttävää tuoksua eikä sivuvaikutuksia.

MSM on luonnollisesti esiintyvä rikkiyhdiste, eikä sisällä epäorgaanista rikkiyhdistettä, jolle moni ihmisistä saattaa olla allerginen. Muutamia rikin keskeisiä, elintärkeitä vaikutukset ovat:
 • säilyttää proteiinien rakenteen kehossamme
 • auttaa muodostamaan keratiinia, joka on tärkeää mm. hiusten ja kynsien kasvulle
 • auttaa kehoa rakentamaan immuunipuolustukselle tärkeitä immunoglobuliineja
 • katalysoi metabolisia reaktioita, jotka muuntavat ruuan energiaksi

Terveyshyötyjä

 • ehkäisee tulehduksia
 • lisää verenkiertoa
 • vähentää lihasjännityksiä
 • pehmentää arpikudosta

MSM:n käytön etuja:

 • parantaa elimistön puolustuskykyä,
 • vähentää turvotusta, kudosten jäykkyyttä
 • lievittää tulehduksia ja kipua
 • nopeuttaa kudosten toipumista tulehdusten ja vammojen jälkeen
 • parantaa hevosilla kaviohaurautta, edistää kavionkasvua
 • eduksi hiusten, kynsien kasvulle vaikuttaen keratiiniin (rikkiyhdiste) ja muihin membriini-yhdisteisiin

MSM on usein niin toimiva kipua lieventävä yhdiste, että lääkärit pystyvät alentamaan potilaalleen määräämää lääke-annostusta tai jopa keskeyttämään lääkityksen kokonaan. Jos sinulla on lääkitys, MSMn lisäämisestä ruokavalioon on hyvä konsultoida ensin lääkärin kanssa.

MSM:n vaikutus niveltulehduksiin

Urheilijat käyttävät MSM:ää lievittääkseen lihas- ja nivelkipuja. Aivan viimeaikoina tutkijat ovat kiinnostuneet myös MSM:n tulehdusta poistavista vaikutuksista ja sen ominaisuuksien hyödyntämisestä niveltulehduksien hoidossa. Tri Ronald M. Lawrence, joka toimii professorina Kalifornian lääketieteelisessä yliopistossa, on tutkinut MSM:n käyttöä potilailla, jotka kärsivät niveltulehduksista.

Tutkimus osoitti, että MSM saattaa tarjota turvallisen ja myrkyttömän vaihtoehdon lieventämään niveltulehduksista kärsivien ihmisten kipuja. Tutkimuksessa 16:sta potilaasta 13 otti MSM:ää päivittäin 6 viikon ajan 2250 mg/pv, potilaitten kivut vähenivät näiden kohdalla n. 80%. Kolme muuta potilasta jotka uskoivat ottavansa 2250 mg MSM:ää, mutta jotka todellisuudessa eivät sitä saaneet, kertoivat kipujen vähentyneen n.18%:lla. Vaikka tämä oli vain yksi tutkimus niin se osoittaa, että MSM:ään tulisi suhtautua vakavasti.

Tri Ronald M. Lawrence:n esipuhe MSM kirjasta

"MSM on osoittanut olevansa parantava luonnontuote kivun lievitykseen, tulehdus oireisiin ja allergioihin. Lääkärinä pyrin auttamaan ja parantamaan potilaani, mutta valitettavasti käännymme usein lääkkeiden puoleen parantaessamme potilaiden vointia; lääkkeiden joilla on toisinaan myös haitalliset sivuoireita.

Lääketiede on aina suhtautunut skeptisesti luonnontuotteiden vaikutuksiin, mutta monilla vitamiinineillä ja ruoka yhdisteilla on paikkansa lääketieteessä yhdisteinä, jotka tarjoavat terapeuttisia tuloksia ilman haitallisia sivuoireita. Yhdisteiden kuten melatoniinin ja MSM:än käyttö tarjoaa lääkäreille turvallisemman vaihtoehdon kroonisten sairauksien hoitoon.

Tämä kirja sisältää tietoa tehdyistä MSM:ää koskevista tutkimuksista ja palautetta ihmisiltä jotka ovat käytäneet MSM:ää sekä pienempiin vaivoihin että vakaviin kroonisiin sairauksiin. Tutkimukset ja potilaiden palaute osoittavat, että MSM on parantava luonnontuote, joka tulisi ottaa vakavasti.

Olen tuntenut Stanley Jacob:in jo monta vuotta ja olen tutustunut hänen mittavaan työhönsä Oregonin yliopistossa (Oregon Health Sciences University in Portland ), jossa hän on hoitanut monia vakavasta kivusta kärsiviä potilaita. Kiinnostuin MSM:stä, koska olin tietoinen sen lähtöaineen DMSO:n parantavista vaikutuksista. Aineen joka on vuosien saatossa selvästi todistanut arvonsa kipulääkkeenä.

MSM on tuoksuton DMSO:N hajoamistuote. Se ei ole millään tavoin myrkyllinen kuten DMSO. Onko sillä DMSO:n lukuisia parantavia ominaisuuksia?  Sekä potilaiden että lääkäreiden, kuten Jacobsin ja Lawrence:n antama palaute yhdistettynä lukemattomiin raportteihin, antavat lupaavan kuvan MSM:stä tulehdusoireita ja kipua poistavana yhdisteenä."


William Regelson, M.D.
Lääketieteen Professori
Virginia Commonwealth University