Ilmainen toimitus kaikille 75 € ylittäville tilauksille – tätä pienemmille toimitus 4,90 €

Piimaan hyödyistä

Piimaa on sepioliittimaalaji ja kemiallisesti silikaattimineraali, joka koostuu 75 %:sti magnesiumsilikaatista. Piimaa ei kuitenkaan hajoa elimistössä ja tästä johtuen se ei ole magnesiumlähde. Kemiallisen analyysin mukaan piimaa on piioksidia, magnesiumoksidia, aluminiumoksidia, rautaoksidia ja dolomiittia (karbonaatteja). 

Piimaasta ja sen käytöstä hevosille

Piimaa on ns. inerttiaine. Tämä tarkoittaa sitä ettei se pysty sellaisenaan reagoimaan muiden aineiden kanssa. Nykyisin piimaan käyttö on yleistä mm. elintarvike-ja rehuteollisuudessa. Lähinnä sen vuoksi, että piimaan vedensitomiskyky on erinomainen ja sen avulla kosteat rehut saadaan kuivatuntuisiksi, jolloin ne eivät niin helposti paakkuunnu. 

Inerttiominaisuudesta huolimatta piimaa on fysiologisesti aktiivinen, eli sillä on vaikutus elimistön kemiallisiin toimintoihin. Se mm. hidastaa ravintoaineiden läpikulkua ruuansulatuskanavassa, jolloin ruuansulatuskanavan entsyymeille jää enemmän aikaa pilkkoa ravinteita ja siten edistää rehun tehokkaampaa käyttöä. Hevosille tämä seikka ei ole ollenkaan vähäarvoinen asia, koska ruuansulatuskanava on pitkä.

Piimaa myös vähentää ravinnon nestepitoisuutta paksusuolessa ja näin ollen kiinteyttää ulosteita. Lisäksi se sitoo suolistokaasuja ja näin ollen ehkäisee mahdollisia koliikin oireita. Piimaa on myös osoittautunut sopivaksi "voiteluaineeksi" nivelille.

Koska Piitä ei lasketa kuuluvaksi ravintoaineisiin, ei suositusarvoja ole laskettu niin ihmisille kuin eläimillekään. Erääksi normaaliarvoksi annetaan 5% piimaata rehussa/pv, joka tarkoittaa yli kymmenkertainen piimaan päiväannosta verrattuna Scandinavian Horse & Dog rehujen kautta saatuun piimaa-annostukseen (monissa rehuissa ei ole laisinkaan piimaata). 

Koska piimaa ei ole myrkyllinen, niin suuriakin kerta-annoksia voidaan lisätä ruokintaan. Suuria annosmääriä voidaan käyttää mm. koliikin hoidossa, jolloin piimaata voidaan kokeilla lääkehoidon tukena lyhyen ajan. Tällöin sen vaikutusten tulisi näkyä nopeasti.

Jos haluat kuitenkin lisätä piimaan annostusta, niin suosittelemme alla olevia tuotteita.

Hevosille Prosper
Koirille Prosperity